Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – N30

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – N30

Σε  διαμέρισμα Ε ορόφου επιφανείας 95 τ.μ. κατασκευής 1976 στην Αθήνα  τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Ν30 νορβηγικής προέλευσης με φυσική ροή στο σαλόνι του διαμερίσματος. Η διάνοιξη στην οροφή του διαμερίσματος για την διέλευση της καμινάδας έγινε με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής. Το τμήμα της καμινάδας στο εξωτερικό περιβάλλον είναι διπλού τοιχώματος με μόνωση για την αποφυγή υγροποιήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε μετά το στήσιμο της καμινάδας, ώστε να γίνει σωστή υγρομόνωση. Για τη μόνωση του θερμοθαλάμου χρησιμοποιήθηκε ασβεστικό πυρίτιο πάχους 3 εκ. το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Φωτογραφίες Έργου

Ανακαίνιση Σπιτιού & Εγκατάσταση Τζακιού Nordpeis – Ν21

Ανακαίνιση Σπιτιού & Εγκατάσταση Τζακιού Nordpeis – Ν21

Σε  διαμέρισμα Δ ορόφου κατασκευής 1978 στη Νέα Ιωνία ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ολική ανακαίνιση. Στις άμεσες προτεραιότητές του λοιπόν ήταν και η τοποθέτηση ενεργειακής εστίας. Τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Ν21 νορβηγικής προέλευσης με φυσική ροή στο σαλόνι του διαμερίσματος. Η διάνοιξη στην οροφή του διαμερίσματος για την διέλευση της καμινάδας έγινε με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής. Το τμήμα της καμινάδας στο εξωτερικό περιβάλλον είναι διπλού τοιχώματος με μόνωση για την αποφυγή υγροποιήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε μετά το στήσιμο της καμινάδας, ώστε να γίνει σωστή υγρομόνωση.

Φωτογραφίες Έργου

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Malaga

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Malaga

Στον εκθεσιακό χώρο του καταστήματός μας έχει τοποθετηθεί το μοντέλο Nordpeis – Malaga με πάγκο που λειτουργεί με φυσική ροή. Η επένδυση των τζακιών της εταιρίας Nordpeis αποτελείται από θερμομπετόν με προσθήκη εντός της μάζας του ρινισμάτων σιδήρου για αύξηση τόσο της μηχανικής τους αντοχής, όσο και της θερμοχωρητικότητάς τους. Μετά το στήσιμο της εστίας και της επένδυσης αυτή μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα ταιριάζει στα γούστα μας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εάν επιθυμούμε μετά από κάποιο διάστημα ξαναβάφοντας την επιφάνεια να αλλάξουμε το χρώμα της εστίας μας. Στο συγκεκριμένο τζάκι εφαρμόσαμε δύο χέρια διαφανές βερνίκι, διατηρώντας το γκριζοπράσινο χρώμα του μπετού και επιτυγχάνοντας γυαλάδα.

Φωτογραφίες Έργου

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Lugano

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Lugano

Στον εκθεσιακό χώρο του καταστήματός μας έχει τοποθετηθεί το μοντέλο Nordpeis – Lugano που λειτουργεί με φυσική ροή. Η επένδυση των τζακιών της εταιρίας Nordpeis αποτελείται από θερμομπετόν με προσθήκη εντός της μάζας του ρινισμάτων σιδήρου για αύξηση τόσο της μηχανικής τους αντοχής, όσο και της θερμοχωρητικότητάς τους. Μετά το στήσιμο της εστίας και της επένδυσης αυτή μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα ταιριάζει στα γούστα μας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εάν επιθυμούμε μετά από κάποιο διάστημα ξαναβάφοντας την επιφάνεια να αλλάξουμε το χρώμα της εστίας μας.

Φωτογραφίες Έργου

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Geilo Straight

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Geilo Straight

Σε  διαμέρισμα Α ορόφου κατασκευής 1992 στην Κηφισιά ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πραγματοποιήσει ολική ανακαίνιση. Στις άμεσες προτεραιότητές του λοιπόν ήταν και η τοποθέτηση ενεργειακής εστίας. Τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Geilo Straight νορβηγικής προέλευσης με φυσική ροή στο σαλόνι του διαμερίσματος. Η οπή για τη διέλευση της καμινάδας έγινε  στην πλάτη της εστίας και τοποθετήθηκε καμινάδα ανοξείδωτη διπλού τοιχώματος για αποφυγή των υγροποιήσεων.

Φωτογραφίες Έργου

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Fargo

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Fargo

Σε  νεόδμητη μεζονέτα στην Κηφισιά η οποία κατασκευάστηκε το 2014 με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ ( Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ) τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Fargo νορβηγικής προέλευσης στο σαλόνι του ισογείου. Η διέλευση της καμινάδας στον Α όροφο έγινε εσωτερικά του υπνοδωματίου και κλείστηκε με γυψοσανίδα. Αφήνοντας μία περσίδα χαμηλά και μία ψηλά στη γυψοσανίδα πετυχαίνουμε να έχουμε ανακυκλοφορία τμήματος του αέρα του υπνοδωματίου εντός του θερμοθαλάμου που δημιουργείται από τη γυψοσανίδα και την καμινάδα. Με τον τρόπο αυτό εκμεταλλευόμαστε στο έπακρον ακόμα και τη θερμότητα που διαφεύγει διαμέσου της καμινάδας.

Φωτογραφίες Έργου

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Ellen Low

Σε σοφίτα στη Λυκόβρυση τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Ellen Low νορβηγικής προέλευσης με φυσική ροή. Στη θέση που τοποθετήθηκε η εστία προϋπήρχε απλό τζάκι το οποίο και γκρεμίστηκε.

Φωτογραφίες Έργου

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Ellen High

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Ellen High

Σε  διαμέρισμα Α ορόφου στη Γλυφάδα επιφανείας 110 τ.μ. τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Ellen High νορβηγικής προέλευσης. Στην ενεργειακή εστία προσαρμόστηκε μοτέρ για τη βεβιασμένη κυκλοφορία του θερμού αέρα.   Στη θέση που τοποθετήθηκε η εστία προϋπήρχε απλό τζάκι το οποίο και γκρεμίστηκε. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού πίνακα που τοποθετήθηκε ο ιδιοκτήτης έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την ένταση λειτουργίας του μοτέρ.

Φωτογραφίες Έργου

Εγκατάσταση Ενεργειακού Τζακιού Nordpeis – Barcelona

Σε λυόμενη ισόγεια κατασκευή στα Γλυκά Νερά, κατασκευής 1965 επιφανείας 95 τ.μ. τοποθετήθηκε ενεργειακή εστία  Nordpeis – Barcelona νορβηγικής προέλευσης με φυσική ροή. Από την εστία τοποθετήθηκε αεραγωγός προς το παρακείμενο υπνοδωμάτιο. Η διάνοιξη για την τοποθέτηση της καμινάδας έγινε στην πλάτη της εστίας και τοποθετήθηκε εξωτερική ανοξείδωτη καμινάδα διπλού τοιχώματος για την αποφυγή υγροποιήσεων.

Φωτογραφίες Έργου

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού La Nordica – Inserto 100 Crystal Ventilato

Τοποθέτηση Ενεργειακού Τζακιού La Nordica – Inserto 100 Crystal Ventilato

Σε διαμέρισμα ισογείου στα Μελίσσια, κατασκευής 1979 επιφανείας 97 τ.μ. τοποθετήθηκε ένθετη ενεργειακή εστία La Nordica – Inserto 100 Crystal Ventilato ιταλικής προέλευσης. Τμήμα της υπάρχουσας φούσκας γκρεμίστηκε για να δημιουργηθεί σωστά μονωμένος θερμοθάλαμος και να γίνει η σύνδεση της καμινάδας. Εσωτερικά της παλαιάς καμινάδας τοποθετήθηκε νέα ανοξείδωτη έως το δώμα της πολυκατοικίας.

Φωτογραφίες Έργου